неделя, 12 юли 2020 г.

Водещи производители привикват свои модели в сервизите за отстраняване на технически проблеми

Европейската комисия по безопасност излезе със становище и препоръка за привикването на някой модели от водещи автомобилни компании във фирмените сервизи за отстраняването на технически проблеми свързани със сигурността и безопасността. За съжаление обаче, информацията не посочва кой модификации са засегнати, а само бройките от съответните моделни семейства.
Немският производител Dai;ler-Benz е длъжен да привика всички екзeмпляри от серията моделните семейства на C-class и E-class, произведени в периода от 2 до 11 март 2019 година, поради установен проблем в предпазният щит на изпускателната система, който може да доведе до прегряване на някои детайли и риск от пожар. Със същият фатален изход поради дефект в уплътненията на горивната система са и произведените между 6 и 14 май 2019 година модели от серията A-class и Mercedes CLA.
Една от най-надеждните марки също е засегната от проблем, който не е за пренебрегване. Установено е, че бройките произведени между 25.09 и 26.10.2019 година от моделното семейство на Toyota RAV4, са оборудвани с дефектни кормилни щанги с наличието на пукнатини, което може да доведе до фатален край. 
Немският концерн VAG има проблеми с масленият клапан на автоматичната скоростна кутия налична в моделите на Audi Q7Q8 , A8 и Volkswagen Touareg, който е възможно да изпусне, а това да доведе до загуба на солидно количество масло. Засегнатите автомобили са произведени между септември и декември 2019 година. 
Новото Peugeot 208, пък има склонност към разхлабване на задните амортисьори, което се дължи на монтажен проблем. Засегнатите модели са произведени в периода от 21.05 до 30.11.2019 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар