събота, 27 януари 2024 г.

Плановете на Maserati до 2028г.

 Италианският производител тази седмица разкри плановете си за следващите няколко години, като главен акцент в тях е електрификацията на марката, чиято моделна гама до края на десетилетието трябва да се само от модели с нулеви емисии. След създаването на концерна Stellantis по всички личи, че марката е изоставила развитието на платформата позволяваща хибридните технологии от които трябваше да се възползва и Maserati Alfieri, което явно няма да види бял свят. 

Още тази година трябва да бъде представена откритата версия на Maserati GranTurismo, което ще притежава мек сгъваем покрив. Той ще бъде последван от електрическата версия Folgore, който най-вероятно ще се превърне в най-бързият електрически кабриолет на пазара. 

През 2025 година трябва да очакваме електрическа версия на Maserati MC20, чиито дизайн ще се различава коренно от този на конвенционалният модел. Година след това марката ще представи и откритата версия, която ще се предлага като - MC20 Folgore. През 2027 година Maserati подготвя наследник на Levante, който ще бъде първият изцяло електрически модел на компанията и ще се възползва от STLA платформата на Stellantis. Най-вероятно той ще е тясно свързан с Jeep Wagoneer S, но ще притежава по-голяма мощност. През 2028 година ще видим и новото Maserati Quattroporte, което ще използва същата електрическа платформа с 800-волтова архитектура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар