неделя, 12 декември 2021 г.

Плановете на Lancia до 2028г.

Сегашния директор на италианската марка, представи своя 10 годишен план за развитието на Lancia. Лука Наполетано заяви още, че Lancia ще се стреми повече към рентабилност, от колкото към обем на продажби. за целта твърдо  решено за напред марката да се счита като премиум производител, чиито модели ще бъдат насочени към германските производители. Не е ясно дали, това няма да доведе до вътрешен канибализъм в Stellantis, тъй като може да се окаже, че бъдещите модели на Lancia, могат да се изправят директно срещу моделите на DS. 


Първият модел, от така наречената нова епоха на марката ще бъде представен през 2024 година и ще бъде наследник на единственият предлаган модел в момента - Lancia Y. Ясно е, че той ще бъде построен върху платформата на Peugeot 208, но ще бъде наличен само в хибридна и напълно електрическа версия. През 2026 година ще бъде представен и компактен кросоувър, който ще бъде и първият в историята на марката и ще възроди името на  Lancia Gamma, а две години след него - през 2028 година ще станем свидетели и на възраждането на Lancia Delta, която ще бъде изцяло електрическа но с дизайн вдъхновен от първото поколение на модела. 

До 2030 година марката трябва да разполага с 60 представителства и да присъства в над 100 града в Европа, използвайки дилърската мрежа на други марки от концерна Stellantis. Главните пазари към които ще се насочи марката са: Германия, Франция, Испания, Белгия, Австрия и разбира се Италия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар