петък, 5 февруари 2021 г.

Обновяването на Lancia Y, дава отговор на много въпроси

Поредният фейслифт на 10 годишен модел не е кой знае, каква новина, но тя води след себе си редица позитиви. В случая става въпрос за обновяването на Lancia Ypsilon, който в момента е единственият модел в портфолиото на италианската марка, а нейното бъдеще беше под въпрос до днес. След официалното сливане на PSA и FCA, това е вторият модел представен от новият автомобилен гигант след DS 4. Самият факт, че са вложени известни средства в неговото подмладяване или поне опит за такова говори, че бъдещето на марката е решено и същата ще продължава да съществува. Нещо повече. Говорител на компанията официално заяви, че тя ще се изстреля в премиум сегмента заедно с Alfa Romeo и DS, а до 2-3 години трябва да видим и първият изцяло нов модел, за който липсват каквито и да е подробности. 



Обновената Lancia Y, може да се похвали с леки козметични промени в предната част. наблюдаваме нов дизайн на бронята, нови предни светлини с LED технология и леко променен дизайн на радиаторната решетка. Съобщава се и за обогатена цветова гама.
В интериора може да се каже, че няма разлики, ако изключим наличието на новата мултимедийна система с по-голям, 7-инчов екран. 


За задвижване компактният модел ще разчита на 1.2 литров, бензинов мотор с мощност 69к.с., както и на 0.9 литровият, 3-цилиндров, турбо мотор с мощност 85к.с. Дизеловата версия отпада от гамата, но е налична модификация с 1.0 литров, бензинов мотор с мощност 70к.с., комбиниран с лека хибридна система работеща под напрежение 12V. Всички мотори покриват нормите Euro 6D. Наличната трансмисия предлагана за модела е само 6-степенна, механична. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар