петък, 10 март 2023 г.

Плановете на Mitsubishi до 2028 г. включват 16 нови модела

 Според краткосрочният план на  марката става ясно, че до края на 2028 година ще трябва да бъдат представени 16 нови модела, девет от които ще бъдат електрифицирани. В това число влизат и представеното миналата година, ново поколение на Mitsubishi ASXMitsubishi Delica Mini , както и изцяло ново Mitsubishi Colt, което се очаква до края на лятото. Тази година се очаква да видим и наследника на Mitsubishi L200, който ще има и изцяло електрическа версия. 


Следващата година концепцията Mitsubishi XFC, трябва да стане реалност, а година след това е обещан и по-голям триредов SUV, базиран на същата платформа. През 2025 година трябва да видим и SUV версията на L200, която познаваме като Mitsubishi Pajero Sport. Предвидени са и два нови електрически модела, които са разработени от Renault-Nissan. 

В плановете на марката са включени MPV, нов кросоувър и електрифициран Xpander, които трябва да бъдат представени преди 2028 година. Става ясно още, че приоритетните пазари на компанията са тези в Югоизточна Азия и Австралия. След това следват пазарите в Южна Америка, Африка и Близкия изток, а за Европа е избрана стратегията на бадж инженеринга. Стратегията на компанията за Северна Америка, Япония и Китай остава без промяна. Целите на компанията са до 2030 година - 50%, от продаваните модели да бъдат изцяло електрифицирани, като за целта са отделени 1.5 млрд. долара за изграждането на завод за производство на тягови батерии. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар