петък, 4 ноември 2022 г.

Mitsubishi Delica Mini ще бъде представен на автосалон в Токио

Моделното семейство на Mitsubishi Delica се увеличава с още един представител, този път в MPV сегмента при така наречените "kei" модели. Официалната премиера на Mitsubishi Delica Mini ще се състой по време на автосалона в Токио, през 2023 година, но днес марката представи първите официални изображения на модела. От тях става ясно, че това е чисто и просто Mitsubishi eK X-Space с нова предна част и по-твърд дизайн замислен, като пряк  конкурент на представеното в началото на месеца Daihatsu Tanto Fun Cross

Въпреки, че все още няма официална информация за модела можем да бъдем сигурни, че за задвижване Delica Mini ще разчита на 3-цилиндров, 0.66 литров, турбо мотор съчетан с лека хибридна технология и мощност от 64 к.с. Серийно моделът ще се предлага с CVT трансмисия задвижваща предните колела, като задължителното - 4WD задвижване за този клас ще бъде налично и тук. 

Снимки на интериора все още липсват, но се очаква там да няма значителни промени спрямо, този eK X-Space, като най-вероятно ще бъдат добавени някои фън елементи и цветни детайли. Очаква се оборудването да бъде по-богато, като за цени нищо не се споменава. Повече информация и снимки за Mitsubishi Delica Mini ще бъдат добавени в по-късен етап. 
++++++++++++++++++++++++++++++
Официалната информация сочи наличието на 0.66 кубиков, бензиов мотор с мощност 52 к.с. и негова версия с принудително пълнене и мощност от 64 к.с. И двете версии на агрегата са оборудвани с лека хибридна система. Серийно предлаганата трансмисия е CVT, задвижваща предите колела. Срещу доплащане е налична и система 4WD. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар