събота, 6 ноември 2021 г.

Обновеното Mitsubishi Xpander ще бъде представено следващата седмица

 В средата на своя жизнен цикъл, предлаганият в Индонезия и региона MPV модел - Mitsubishi Xpander, получава планиран фейслифт, който ще бъде представен официално следващата седмица. Пред нас е първата официална снимка на обновената версия, която ни разкрива в детайли, какви са промените по модела или поне в предната му част. Стилът остава характерният за новите модели на марката, но значително по-осъвременен, като най-голямо впечатление правят новите Т-образни основни светлини оборудвани вече с LED технология. Горния ред LED DRL светлини е станал по-голям и вече стига до радиаторната решетка, която също е с нов дизайн. 


За сега все още липсват изображения на задната част и интериора, както и каквато и да е информация относно механиката. Да припомним, че най-продаваният MPV модел в региона се предлага с атмосферен - 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 105 к.с., куплиран с 4-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. повече информация относно обновената версия, както и снимки ще бъдат добавени веднага след официалната премиера на модела. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела, стана ясно, че за съжаление въпреки значителните промени в екстериора и както се оказва и интериора, под капака промени няма или поне не фрапантни. Двигателят е същият - атмосферен с работен обем от - 1.5 литра и мощност 105 к.с., който е получил система за рециркулация на изгорелите газове. Новост е CVT трансмисията, която заменя остарялата 4-степенна, автоматична такава. Базовите версии са оборудвани с 5-степенна, механична скоростна кутия. 


Добро впечатление прави новият интериор който, както се оказва се предлага само за по-скъпите версии. Мултимедийната система е от ново поколение, а контролерите за климатичната инсталация са със сензорни бутони. Впечатление прави и новият мултифункционален волан, а на централната конзола между двете предни седалки място намира електрическа ръчна спирачка, която също е налична само за по-скъпите модификации. 

До края на годината се очаква да бъде представена и обновената версия на технически идентичният - Nissan Livina, който се предлага предимно на пазарите в Индия. Най-вероятно и при него промените ще бъдат акцентирани предимно към екстериора, а направените подобрения по механиката на Xpander ще бъдат пренесени и в модела на Nissan. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар