неделя, 7 ноември 2021 г.

Changan, Huawei и CATL представят марката AVATR (Avatar)

 В Китай, има над 500 производителя на автомобили, като в същото време техният брой непрекъснато расте, особено след пазарния бум на електромобилите в страната и до някъде тяхното по-лесното и евтино производство. Повечето от тях имат по един или два модела в своята гама и нямат голямо бъдеще, а  някои се обединяват с по-големите производители и така оцеляват. В най-скоро време ще станем свидетели на премиерата на първият модел на най-новата китайска марка наречена Avatr (да се чете Avatar). Тя бе представена пред света миналият месец, заедно с нейното лого и тийзър изображение на първият нейн модел, който ще бъде купеобразен SUV модел. 


Зад новата марка стои един от големите играчи на китайският пазар - Changan, който ще отговаря за разработката и производството на моделите с новата марка, като в същото време предоставя и своята най-нова модулна платформа CHN, която бе представена заедно с концепцията Changan C385. Вторият инвеститор е китайският електронен гигант Huawei, който предоставя своите мултимедийни и онлайн технологии и третият, но не по важност инвеститор е в лицето на производителят на тягови батерии и свързващи компоненти - CATL. Реалната ситуация обаче показва, че всъщност Avatar Technology Co. Ltd, е познатата Changan NIO New Energy Automotive Technology Co. Ltd, но тава са просто търговски хватки с цел избягване на данъци и такси. Факт е, че в новата компания присъстват нови партньори, които инвестират сериозни суми и средства в бъдещата марка. 


В резултат на сътрудничеството между трите компании, надградената и вече съществуваща платформа CHN, ще предоставя възможност за изграждането на интелигентни превозни средства предлагащи свързаност с автомобила, дома и онлайн услугите, които ще бъдат достъпни благодарение на 5G мрежата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар