сряда, 19 октомври 2022 г.

Mitsubishi XFC Concept представен във Виетнам

 Далеч от светлините на парижкият автосалон, който стартира този уикенд, Mitsubishi ще представи във Виетнам, концептуален модел на компактен кросоувър наречен XFC. Според създателите моделът предлага завидно и практично вътрешно пространство, безопасност и сигурно управление по време на движение. 

Дизайна на Mitsubishi XFC Concept е в следствие на новата дизайнерска философия на марката с динамични линии в предната и задната част на модела. Интериорът предлага комфортна обстановка с хоризонтална конзола с два сдвоени дисплея за инструменталния панел и инфотайнмънт системата, плаваща централна конзола и сензорни контролери разположени на волана и централната конзола. Образите от страничните камери заместващи огледалата се изобразяват на два по-малки дисплея разположени в двата края на арматурното табло. 

Марката все още мълчи относно това с какво задвижване разполага концепцията, но според изказването на президента на компанията Такао Като, компанията се стреми да достави електрифицирани превозни средства на пазарите в региона, а концепцията загатва за глобален стратегически  модел, който трябва да бъде представен през 2023 година. Имайки предвид, че марката е с тясно сътрудничество с китайският концерн - GAC, няма да е изненада производственият модел на концепцията която виждаме днес, да е базиран именно на някои от моделите на Aion, какъвто е и случаят с Mitsubishi Airtrek и Aion V.

Няма коментари:

Публикуване на коментар