сряда, 19 октомври 2022 г.

Официални снимки на седмото поколение Hyundai Grandeur

 Корейската марка представи първите официални снимки на седмото поколение Hyundai Grandeur / Azera. В момента, това ще бъде и флагманският модел на марката, който ще се предлага на пазарите в Азия и Северна Америка, Африка и Близкия изток. Дизайна като цяло е в стила на Hyundai Staria с тънка - LED светлина разпростираща се по цялата ширина и същевременно дава почит към първото поколение на модела от 1986 година, което бе базирано на Mitsubishi Debonair. 

Интериора също е с препратки към този на първото поколение, което най-добре се вижда в дизайна на волана, който създава впечатлението за наличието само на една спица. Разбира се налични са и най-новите технологии, цифров инструментален панел и инфотайнмънт система сдвоени в общ блок пред водача с 12.3-инчови дисплея, а функциите на климатичната инсталация се управляват от трети дисплей с размер 10.2-инча разположен централно под вентилационните отвори. Не е забравен и HUD дисплея, който ще се предлага срещу доплащане. Новото поколение на Grandeur, разполага с първокачествени материали, а детайлите от естествено дърво, алуминии и кожа Nappa, няма да бъдат чужди за модела. Най-добре оборудваната версия ще разполага и с интегриран в задния подлакътник контролен панел, чрез който возещите се на втория ред седалки ще могат да управляват различните функции на седалките, климатика и електрическите щори. за безопасността на пътниците се грижат 9 въздушни възглавници включително и такава между шофьора и неговият спътник. Адаптивното окачване е снабдено с камера за сканиране на пътното платно. 

Към момента все още не са разпространени подробности относно механиката, но според неофициална информация за новият Hyundai Grandeur ще се предлагат четири агрегата. Това са 1.6 литровият, 4-цилиндров, TGI мотор, куплиран с електромотор за хибридната версия, 2.5-литров, GDI мотор и двe версии на V6-цилиндровият, 3.5 литров бензинов мотор. Повече информация за модела ще бъде добавена към този пост веднага, след като тя стане достъпна. Тъй като новият Grandeur е свързан с представеното миналата година ново поколение на Kia K8, очакваме съвсем скоро тази информация да бъде потвърдена официално. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Базовата версия на новият Hyundai Grandeur, разчита на 2.5 литровия - GDI агрегат с мощност 198 к.с. и задвижване на предните колела. По-нагоре в гамата е позициониран - 3.5 литровия, V6-цилиндров мотор с мощност 240 к.с., който може да бъде снабден с LPG система. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща предните колела, а срещу доплащане за V6-цилиндровият мотор се предлага и система 4х4. На върха в гамата е позиционирана хибридната версия с 1.6 литров TGDI мотор, куплиран с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 230 к.с. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар