сряда, 17 февруари 2021 г.

Първи снимки на Kia K8

 Корейската марка представи наследника на Kia K7 / Cadenza / Amanti, който ще носи обозначението - К8. Това е първият модел на марката, който носи новото лого на KIA и същевременно демонстрира и новият дизайнерски език, който ще бъде наложен в бъдещите модели. 


За сега няма официална информация за модела, но пред нас са първите официални снимки разпространени от компанията, които ни показват в детайли дизайна на дългият 5.1 метра седан. Впечатление прави новата "диамантена", радиаторна решетка интегрирана в бронята, което придава по-спортно излъчване на модела. 

 Все още не е уточнено и това дали Kia K8 ще се предлага и на пазарите в САЩ, но най-вероятно това няма да се случи, тъй като продажбите на този тип автомобили зад океана рязко спадат и корейците най-вероятно ще се съсредоточат към SUV сегмента. Повече информация очакваме до края на този месец, която ще бъде добавено към този пост. 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Моторната гама на модела включва бензиновият - 3.5 литров, V6-цилиндров мотор с мощност 300к.с. и възможност за работа с пропан, както и по-малкият - 2.5 литров, GDI с мощност 198к.с. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща предните колела, а срещу доплащане се предлага и възможност за задвижване на четирите колела. До края на годината се очаква и хибридна версия с 1.6 литров, турбо бензинов мотор. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар