четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Официални снимки на Honda Vezel / HR-V

Преди броени часове японците представиха новото поколение на  Honda HR-V, известна още като Vezel. Компактният кросоувър е първият модел на марката, в който виждаме новата дизайнерска линия, която ще бъде наложена и в очакваният следващата година Civic. Въпрос на вкус е дали по-смекчените линии ще допаднат на клиентите, но като цяло линиите са близки с тези на  Honda SUV e Concept, който видяхме преди няколко месеца. За съжаление от динамичният силует не е останало нищо и като цяло ефекта за динамика и движение в покой, чиято задача има тази дизайнерска линия се губи, поне в този модел. 



Новата Honda HR-V ще се предлага с 1.5 литров, бензинов мотор с мощвост 115 к.с. и в хибридна версия под името е:HEV, снабдена със същият агрегат, но съчетан с електромотор с мощност 131 к.с. и възможност за няколко режима на движение. Тук бензиновият мотор служи като генератор, но при високи скорости задвижва директно предните колела. Серийно всички версии ще се предлагат с CVT трансмисия предаваща движението към предните колела, а срещу доплащане ще бъде налична и система за задвижване на четирите колела - 4WD. 


Интериора е изчистен спрямо този на настоящият модел, като е странно решението пред водача място да намира класически инструментален клъстер, а не модерните цифрови панели. В средата наблюдаваме плаващ дисплей за инфотайнмънт системата оборудвана с физически бутони за по-лесна и точна работа по време на движение, което марката налага в своите модели. Съобщава се за нова климатична инсталация със специален дизайн на въздуховодите, които осигуряват оптимална циркулация на въздуха във всички зони на купето. Оборудването е подобаващо, като серийно за модела ще се предлага повечето от асистентите и системите за подпомагане на шофирането с които марката разполага в момента включително и парк асист, който ще може сам да паркира автомобила.


Продажбите на модела ще стартират от тази есен, като цени все още не са обявени. Не е ясно и това дали в Китай, моделът ще носи обозначението XR-V, както и това дали ще видим и нова версия на Acura CDX.

Няма коментари:

Публикуване на коментар