сряда, 17 февруари 2021 г.

Новото Mitsubishi Outlander, без хибридна технология

 Изцяло новото поколение на Mitsubishi Outlander ще започне да се предлага още от следващия месец, като първоначално ще бъде наличен само зад океана. Това е първият модел разработен самостоятелно, от както марката стана част от Renault-Nissan. Поради тази причина не трябва да ни изненадва факта, че новият SUV на марката е базиран върху платформата на Nissan Rogue, което пък е довело до значително увеличение на размерите във всички посоки, а това от своя страна позволява наличието на трети ред седалки, които ще се предлагат серийно. По отношение на дизайна, може да се приеме, че новото поколение на Outlander е производствената версия на концепцията Mitsubishi Engelberg Tourer, която видяхме преди точно две години и ще бъде своего рода флагман на марката.


Изненадващ е факта, че за задвижване ще бъде наличен само един агрегат, а известната от предходният модел хибридна система остава в историята или поне на този етап. Под капака място намира 2.5 литров, бензинов мотор с мощност 181к.с., същият който виждаме и в модела на Nissan. Трансмисията също е познатата  - CVT с имитиращи осем предавателни числа.  Серийно задвижващи са предните колела, но срещу доплащане ще бъде налична и 4WD система с възможност за робота под шест режима в зависимост от настилката. 


Интериора е висококачествен и също има препратки към този на своя донор, като някой от елементите са напълно идентични и за двата модела. такива например са цифровият инструментален панел пред водача с 12.3-инчов екран и 9-инчова мултимедия на централната конзола. Контролерите за климатичната инсталация също са идентични въпреки различният дизайн на бутоните. както се досещате оборудването е богато и може да стане още по-богато благодарение на дългият списък от екстри наличен за модела. Серийно новият Outlander се предлага с 11 въздушни възглавници, множество USB портове, адаптивен круз контрол, сензор за поддържане движението в пътното платно, система за разпознаване на пътни знаци, авт. фарове и чистачки и др. 


Силният коз на триредовият SUV ще бъде цената, която в САЩ ще започва от 25 790 долара и ще бъде атрактивно предложение имайки предвид третият ред седалки. Дали обаче това ще е достатъчно да привлече съвременните потребители, времето ще покаже. За сега все още не се споменава, дали и кога моделът ще се предлага на стария континент, но ако това стане, то със сигурност ще бъде във версия с хибридна технология.

Няма коментари:

Публикуване на коментар