петък, 17 април 2020 г.

Първи изображения на новия Nissan Rogue

Това са първите изображения на новото поколение Nissan Rogue, чиято официална премиера се очаква да се състой до броени дни, а на пазара ще го видим през есента на тази година. Моделът се предлага предимно на пазарите в Северна Америка, но в останалата част на света е познат като Nissan X-Trail. Това, което можем да видим е, че новото поколение притежава съвсем нова линия на дизайна по подобие на Nissan Juke, която несъмнено ще привлече и по-млади клиенти за модела. 
Изцяло нов е интериора. На снимката разбира се е показано върховото ниво на оборудване, но става ясно, че евтините пластмасови детайли са намалени до минимум и заменени от такива с приятни на допир материи и покрития. Пред водача място намира цифров инструментален панел, чиито функции ще могат да се сменят спрямо предпочитанията на водача, а инфотайнмънт системата е оборудвана с "плаващ",дисплей с размер от 7 или 8-инча. При всички положения срещу доплащане ще се предлага  и полуавтономната система за шофиране, както и редица асистенти и системи за подпомагане на шофирането. 
Относно механиката не може да се каже много, но според непотвърдена информация от източници близки до компанията се смята, че под капака на Nissan Rogue, място ще намира и новия - 2.5 литров, бензинов мотор с мощност 191к.с., който виждаме в Nissan Altima. Трансмисиите при всички случаи ще са CVT или автоматични, които ще предават движението към предните или четирите колела.
++++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация за модела, чиято официална премиера се състоя днес (15.06.2020), под капака място намира новият - 2.5 литров, бензинов мотор, чиято  мощност е 181к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия задвижваща предните или четирите колела според модификацията. В САЩ, Nissan Rogue ще стартира с цена от 26 600 долара, а продажбите ще започнат тази есен. Тогава очакваме да видим и новото поколение на Nissan X-Trail, чиято визия ще се различава от тази на американският си събрат, а моторната гама ще бъде по-разнообразна. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар