четвъртък, 5 септември 2019 г.

Nissan представи второто поколение на Juke

Ще може ли второто поколение на Nissan Juke, да повтори успеха на своя предшественик? Според информацията по-всичко личи, че има тези качества, тъй като моделът е израснал във всяко едно отношение, а дизайнерите са успели да запазат неповторимото  фънки излъчване на компактният кросоувър. Дизайнът е еволюция на този от предходния модел, но притежава по-модерно излъчване и малко по-атлетичен вид. Моделът е изграден върху новата платформа на концерна, която е и основа на новите Renault Captur и Clio и позволява спестяване на 23кг., въпреки увеличените размери.
Първоначално новото поколение на Nissan Juke ще се предлага с 3-цилиндровия, бензинов, турбо мотор във версия на мощност от 117к.с. Серийно той ще бъде куплиран с 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова трансмисии предаващи движението към предните колела. В по-късен етап се очаква по-мощна версия с 1.5 литров, бензинов мотор, както и спортната версия Nismo. Дизел за сега не се предвижда. 
Интериорът е изцяло преобразен и предлага повече пространство за возещите се на втория ред седалки. Бутоните са сведени до минимум, а на централната конзола място намира плаващ, 8-инчов дисплей за мултимедийната система. Материалите са приятни на допир, а собствениците ще имат богат избор за персонализация на интериора с разнообразна цветова гама и кожа Алкантара. Серийно за модела ще се предлага новата Intelligent Mobility технология със система за предотвратяване на сблъсък, асистент за поддържане движението в пътната лента, система за разпознаване на пътните знаци и сензор за обекти в сляпата зона на водача. Продажбите в Европа трябва да започнат още тази година, като цените се очакват да варират около 18 000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар