вторник, 5 ноември 2019 г.

Hyundai Grandeur/Azera с обстоен фейслифт и нови агрегати

Малко преди официалната премиера на модела в Южна Корея, пред нас са изображения на обновения Hyundai Grandeur/Azera. Да, това е фейслифт въпреки изцяло новата външност и интериор. Промените са силни и явно ще са достатъчни за да позволят на  модела да бъде актуален в следващите 5 години. След, като той вече не се предлага в САЩ, явно корейците са сметнали за целесъобразно да вложат средства в неговото подобрение, от колкото да инвестират в изцяло нов модел. 
Освен външните промени, инженерите са съумели да удължат междуосието с 40мм и да увеличат общата дължина с 60мм. Като цяло габаритите са нараснали във всички посоки, а това при всички положения ще се отрази благоприятно и на вътрешното пространство. 
Под капака място намират новите 2.4 и 3.0 литрови,бензинови мотори с директно впръскване на горивото и мощност съответно от 190 и 235к.с., купилрани с новата 8-степенна, автоматична трансмисия. На върха на гамата място намира 3.3 литровия, турбо мотор с мощност 290к.с. Хибридната версия остава в гамата на модела заедно с познатия 2.4 литров мотор. Дизеловата версия отпада от портфолиото на модела. 
Интериора предлага солидно оборудване с цифров инструментален панел пред водача, нова мултимедийна система с 12.3-инчов дисплей и панел със сензорни бутони за управление на климатичната инсталация. Скоростният лост е отстъпил мястото на секция с бутони, а благодарение на по-дебелите стъкла шумоизолацията е подобрена. Излишно е да се съобщава, че на борда ще намират място почти всички системи и асистенти за подпомагане на шофирането и увеличаване на безопастността с които марката разполага, като специално се споменава, че системата за предотвратяване на сблъсък работи и при движение на заден ход. 
Продажбите на фейстлифт версията на Hyundai Grandeur/Azera ще започнат от края на този месец, като цените ще бъдат завишени с 10%, спрямо тези на настоящата версия. Освен в родината си, моделът ще се предлага и на пазарите в Китай, Южна Америка, Близкия Изток и евентуално в Русия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар