сряда, 9 септември 2020 г.

Официални снимки на Maserati MC20

Твърде скучен и безличен. Така може да се определи новият двуместен модел с централно разположен двигател на марката, който ще послужи за основа на състезателен прототип с който италианците се готвят да се завърнат в надпреварата 24-часа на Льо Ман. Това до някъде оправдава съществуването на този модел, чиито дизайн не привлича с нищо запомнящо се. Няма и помен от линиите на прекрасната концепция представена в началото на годината под името  Maserati Millemiglia
Новият предложение на Maserati, носи обозначението МС20, съкратено от Maserati Corsa 2020. За задвижване е избран V6-цилиндров, 3.0 литров, би-турбо мотор, който намира място в моделите на Alfa Romeo, разработка на Ferrari въпреки, че производителят отрича това, както и факта, че за основа на модела е взета монококовата конструкция от Alfa Romeo 4C. След направените модификации от инженерите на фирмата, мощността на агрегата достига 630к.с. при 8000об/мин. Трансмисията е 8-степенна, двудискова. За сега не се съобщават динамични характеристики. 
Според непотвърдена информация в по-късен етап се очаква хибридна версия, както и такава с нулеви емисии оборудвана с три електромотора задвижващи четирите колела. Дали тези версии ще станат реалност не е ясно, но при всички случаи още следващата година ще бъде показана откритата версия на модела.
+++++++++++++++++++++++
Според официалната информация, моделът ускорява до 100км/ч от място за 2.9 секунди, а максималната скорост възлиза на 325км/ч. Мощността на електрическата версия все още не се споменава, но става ясно, че нейното ускорение до 100км/ч ще става за 2.8 секунди, а автономията ще възлиза на 323км. Максималната скорост обявена от производителят за нея е 310км/ч. Според наличната информация цените на Maserati MC20 в САЩ ще стартират от 210 000 долара, като на собствениците  им е забранено да препродават своите автомобили в период от една година. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар