петък, 12 декември 2014 г.

Audi представи второто поколение на Q7

Първият модел построен върху новата, олекотена, MLB платформа, бе представен днес. Второто поколение на Audi Q7 е с цели 325кг., по-леко от своя предшественик. Новото поколение, също така е по-късо и тясно, но дължината е увеличена. По-дългото междуосие пък допринася за по-голям простор вътре в купето. Що се отнася до дизайна на екстериора, то там нещата са въпрос на вкус. Лично наше мнение е, че дизайнът е скучноват и не излъчва и капчица динамика. Новата линия на марката е пренесена и тук, но някак си всъдехода не излъчва подобаващ стил на луксозен и изискан модел. Интериора също не е крещящ. Напротив, той е семпъл и изчистен, като е подчертано внимание към отделните детайли. Качеството на материалите и сглобката са на изключително високо ниво, а лукса лъха от всякъде. Инструментите пред водача са изцяло дигитални и реално представляват 12.3 инчов дисплей, който показва нужната информация в зависимост от предпочитанията на водача. 
В Европа, новото Q7 ще се предлага с два V6-цилиндрови агрегата. Това са дизеловият, 3.0 литров TDI, с мощност 276 и бензиновият, компресорен агрегат със същият работен обем, чиято мощност е 333к.с. Лекото тегло е позволило на инженерите да интегрират и 2.0 литров, 4-цилиндров, TFSI агрегат с мощност 252к.с., който се справя чудесно с тежащият под 2 тона модел. При всички случаи предавателната кутия е 8-степенна, автоматична и задвижва четирите колела. В по-късен етап ще бъде предложен и Plug-in, хибридна версия с вграден в трансмисията електродвигател, който ще е в състояние да задвижва седем местният всъдеход в продължение на 56км, в изцяло електрически режим.  
Официалната премиера пред публика на новото Audi Q7 ще се състои по време на автосалона в Детройт. Тогава се очаква да станат известни и цените на модела. До края на следващата година трябва да бъде представен и първият SUV модел на Bentley, който ще споделя същата платформа.  




Няма коментари:

Публикуване на коментар