вторник, 5 юни 2018 г.

Audi Q8 с премиера в Китай

Това е производствената версия на Audi Q8, която ще бъде представена официално в Китай, след броени часове. Продажбите на модела трябва да стартират от тази есен, а производството ще се осъществява в Словакия. Дизайна напълно повтаря този на концепцията, а новото оформление на радиаторната решетка придава агресивно излъчване напълно подходящо за този модел. Не е тайна, че моделът е построен върху платформата на Q7, но ценово най-вероятно ще бъде над него. 
Първоначално, Audi Q8 ще се предлага с 3.0 литровия, турбо дизел във версии на мощност от 231 и 286к.с., както и с бензиновият 3.0 литров мотор с мощност 340к.с., като всички те работят с 48V ел. инсталация. Серийно всички модификации ще бъдат оборудвани с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. В по-късен етап гамата ще бъде разширена включително и с Plug-in хибрид.  
Интериора е високотехнологичен в стила на Audi A6 и A8 с цифров инструментален панел с 12.3-инчов екран. Кожата Алкантара и пиано лак елементите са задължителни атрибути, а багажното пространство възлиза на впечатляващите 605 литра. Все още не са обявени цени, но при всички случай това ще бъде най-скъпият модел в гамата на марката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар