сряда, 12 юли 2017 г.

Новото Audi A8 представено в Барселона

Един от най-чаканите автомобили тази година, а именно новото поколение на Audi A8, бе представено официално вчера в Барселона. С този модел модел Audi, издига с едно стъпало нагоре автомобилите в луксозният сегмент и може да се каже спокойно, че той идва от бъдещето. изцяло новото  Audi A8 е проектирано от самото начало с идеята да разполага с редица иновативни технологии. Това е първият модел на пазара, които разполага със система за автономно шофиране от трето поколение. Тя е в състояние да управлява автомобила до скорост от 60км/ч, без каквато и да е намеса от страна на водача. законовите изисквания обаче не позволяват това да се случва в градски условия, но в случай на задръстване все пак водачът може да се остави в ръцете на новата технология. 
От фирмата специално внимание обръщат на новото адаптивно, електромагнитно окачване, което според тях е без аналог на пазара и напълно елиминира, каквито и да е вибрации към купето, а наклона на купето при ускоряване, спиране и завои е сведен до минимум. Това става благодарение на четири електромотора монтиране на всеки един от амортисьорите, които получават информация за състоянието на пътя от сканиращо-лазерно устройство, което предава информацията към главния компютър. В случай на неизбежен удар пък системата е в състояние да повдигне автомобила с 80мм., като по-този начин осигурява по-добра защита на пасажерите в купето. 
Всички модификации на А8, са снабдени с 48-волтова система. Това се налага поради факта, че всички агрегати без изключение са снабдени със стартер-алтернатор, които е в състояние да задвижва автомобила до скорост от 30км/ч. Това спомага за намаляване на разхода на гориво с 0.7л/100км или поне така казват от фирмата. Освен това тази технология позволява по време на движение при скорост междо 60 и 160км/ч, двигателят да се самоизключва изцяло в период за 40 секунди. 
Дизайна не ни показва нещо ново. Той е в стила на останалите модели на марката, но доразвива дизайнерският език и ни дава ясна насока, какво да очакваме от бъдещите модели на марката. Като цяло новото Audi A8 е станало по-елегантно и консервативно, а според производителя това е и най-красивият автомобил в класа си. Дали е така е въпрос на вкус, но безспорно е най-технологичния. Серийно ще са налични неща като: гласов контрол, споменатите вече иновации в окачването и 48-волтовата електроинсталация, заден управляем мост, лазерни предни светлини, дистанционно паркиране и високотехнологичен, напълно дигитилизиран интериор. 
Първоначално за задвижване новият модел ще разчита на бензин и дизелови, турбо агрегати с работен обем от 3.0 литра, снабдени с електрически, турбо компресори, чиято мощност съответно възлиза на 340 и 286к.с. По-нагоре в гамата място намират 4.0 литровият - TDI, агрегат с мощност 435к.с., както и бензиновият 4.0 литров, V8 с мощност 460к.с. На върха на гамата за момента ще продължава да виждаме 6.0 литровият, W12-цилиндров мотор с мощност 585к.с. Хибридна версия естествено ще има. Тя ще се задвижва от 3.0 литров, бензинов мотор съчетан с електромотор чиято обща мощност възлиза на 450к.с. Всички модели снабдени с автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела
Както до сега Audi A8 ще се предлага във версии с две дължини на междуосието. Размерите на нормалната версия са както следва: дължина - 5.17м, ширина - 1.95м и височина - 1.45 метра. L-версията на модела е удължена с 13см. официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, като продажбите ще започнат веднага след това. Цените на базовата модификация на новото А8 в Германия ще започват от 90 600 евро. Няма коментари:

Публикуване на коментар