сряда, 6 юни 2018 г.

Четвъртото поколение на BMW X5 (G05) ще бъде представено по време на автосалона в Париж

Точно пет години след премиерата на настоящото BMW X5, баварците представят четвъртото поколение на модела с обозначението G05. Официалната премиера ще се състои по време на автосалона в Париж, а днес пред нас са неговите първи официални снимки. От тях става ясно, че дизайнерите много внимателно са подходили към оформянето на екстериора и може да се каже, че той е еволюирал. Новите, по-големи "бъбреци" на радиаторната решетка, които ще станат основна част в бъдещите модели на марката веднага се набиват на очи. Размерите като цяло са нараснали във всички посоки, а междуосието е увеличено, което явно ще се отрази благоприятно на пространството в интериора. Според информацията багажното пространство възлиза на 645 литра, а общото тегло спрямо настоящият модел е намалено с около 200кг. 
Моторната гама включва 4, 6 и 8 цилиндрови бензин и дизелови агрегати с работен обем от 2.0 до 4.4 литра и принудително пълнене на цилиндрите. Най-мощната версия - Х5 М ще разполага с 592к.с. Автоматичната 8-степенна трансмисия ще се предлага серийно за всички модификации, както и системата от ново поколение за задвижване на четирите колела - xDrive и въздушното окачване с четири настройки на твърдост.  
Интериора е в новия стил на марката с два огромни дисплея и изцяло нова iDrive информационна система с гласово или жестово управление и 12.3-инчов дисплей. Базовото оборудване е богато, а списъкът с екстри е практически неограничен. Третият ред седалки също се поръчва по желание на клиента, както и новата озвучителна - 3D, аудио система с 20 високоговорителя и мощност от 1500W. Динамичното, амбиетно осветление е в шест цвята, за добрият аромат се грижи  Ambient Air пакета. Цени все още не са обявени, но при всички случаи, те няма да са ниски. Все пак става въпрос за BMW X5. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар