вторник, 14 юли 2020 г.

Ford Bronco и Bronco Sport предлагат емоция със скучен дизайн

След повече от 20 годишно отсъствие на пазара Ford Bronco, отново се връща на пазара, като предлага завидно количество офроуд качества съчетани с прост дизайн подчинен на духа от предходните поколения. Новото поколение на модела ще се предлага в две версии, които силно се отличават една от друга. 
Ford Bronco е насочен предимно към тежкия офроуд и ще се предлага с две и четири врати, като ще има възможност те да бъдат премахвани, както и по-голямата част от тавана. Ясно е, че тези версии ще бъдат предпочетени в южните щати на САЩ и са насочени пряко срещу Jeep Wrangler. За задвижване ще бъдат налични два бензинови агрегата с работен обем от 2.3 и 2.7 литра с мощност съответно от 245 и 310к.с., куплирани с 8-степенна или 10-степенна, автоматична трансмисия. Клиентите могат да избират между два вида 4х4 задвижване със заключващи се диференциали. Налични за модела са също и няколко типа окачване с различен клиренс, който достига до 294мм. Интериора е изчистен с материали издръжливи на вода и прах. Като в един съвременен модел и тук място намират инфоразвлекателна система с 12-инчов сензорен дисплей, а пред водача намираме комбиниран инструментален панел с 7-инчов екран. Производителят дава възможност да оборудвате своя модел със всестранни системи и асистенти, както и камери даващи обзор от 360 градуса.
Втората версия носи името Bronco Sport, като предлага по-консервативен дизайн и по-голям комфорт съчетани с офроуд възможности. Интериора се характеризира с по-лесен достъп до контролерите, а на централната конзола място намира 8-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Седалките са комфортни оборудвани с подгряваща функция, а озвучителната система е с 10 високоговорителя. Амбиентното осветление е включено в базовото ниво на изпълнение, както и системата за предотвратяване на сблъсък. Агрегатите налични за тази версия са 4-цилиндрови, бензинов с работен обем от 1.5 и 2.0 литра и принудително пълнене на цилиндрите. Мощността им съответно възлиза на 181 и 245к.с., а трансмисията при всички случаи е 8-степенна, автоматична, като опционално може да се оборудва и със лопатки за ръчно превключване на предавките от волана. Системата 4х4 е серийна, като предният мост се включва само при необходимост.
Новият Ford bronco ще бъде достъпен на пазара в Северна Америка, от края на тази година, като цените ще започват от 26 660 долара.








Няма коментари:

Публикуване на коментар