петък, 23 март 2018 г.

Третото поколение на Volkswagen Touareg представено в Пекин

Преди броени часове в Пекин, Volkswagen| представи новото поколение на Volkswagen Touareg, чиито продажби в Европа се очакват да започнат това лято. Не е изненада, че немците са избрали именно китайската столица за сцена на премиерата на своя премиум SUV, тъй като именно пазара в републиката се очаква да бъде един от най-главните имайки предвид, че моделът няма да се предлага в САЩ.  
Третото поколение на Touareg е построено върху платформата на Новото Porsche Cayenne, но единственият общ детайл е челното стъкло. Дизайнът е в стила на Volkswagen Arteon, катоа размерите са нараснали във всички посоки, но общото тегло е намалено с 109кг. спрямо това на предшественика. 
Интериорът е просторен, като разбира се не липсва нищо и именно тук премиера прави новата версия на витуалният кокпит, който разполага с 12-инчов дисплей обединен с 15-инчовия тъч на мултимедийната система. Серийно ще бъдат налични неща като: масажиращи седалки, камера за нощно виждане, автономна система за аварийно спиране и разбира се многобройни системи и асистенти подпомагащи водача по време на шофиране. Окачването  е снабдено с въздушни амортисьори, а стабилизиращите щанги са снабдени с активен контрол на усукване.
Под капака първоначално място ще намират  бензиновият - 3.0 литров, V6-цилиндров мотор с мощност 335к.с., както и 3.0 литровия, турбо дизел във версии на мощност от 228 и 282к.с. Серийно всички агрегати ще са куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела посредством централен диференциал. В по-късен етап моделът ще получи и V8-цилиндров, TDI с мощност 421к.с., както и хибридна версия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар