събота, 25 април 2020 г.

Плановете на Mahindra до края на 2021г.

Ясно е, че малко от читателите на AutoblogBG, биха се интересували от плановете на индийската марка, но все пак имаме почитатели от региона, които ни следят и тази новина би била интересна за тях. Въпреки сложните условия в страната наложени от пандемията на COVID-19 и отложената премиера на обновената Mahindra Scorpio, марката има планове до края на 2021 година да представи цели шест модела, който са обявени, но не в реда на тяхното представяне. 
Първият от тях е електрическата версия на Mahindra KUV100, която ще предлага автономия от 150км. Това е малко, но имайки предвид, че всъщност това ще бъде и първият електрически задвижван модел на индийците и е с неясно бъдеще, тъй като не е ясно как ще бъде приет от клиентите. Всъщност марката планира да представи още два електрически задвижвани модела, което явно показва, че е преосмислила своето бъдеще. Предстои да видим и електрическата версия на Mahindra XUV300, както и изцяло нов градски модел с кодово име С100, предназначен за споделена мобилност и такси компаниите в градските райони, който би трябвало да намали броят на така популярните триколесни таксита в големите градове още тази година. 
Очаква се и изцяло ново поколение на Mahindra Scorpio, което ще сподели своята платформа а за наследника на Mahindra Thar. Не на последно място, трябва да обърнем внимание и на може би най-чаканият модел на марката, а именно второто поколение на Mahindra XUV 500, който ще бъде построено върху изцяло нова платформа и ще разполага с ново поколение бензин и дизелови агрегати. Ние от своя страна се надяваме да станем свидетели и на първият купеобразен SUV модел, базиран именно на новото поколение XUV500. Да припомним, че подобна концепция видяхме още през 2016 година, под името - Mahindra XUV Aero
Ето и редът в който трябва да се състоят премиерите на споменатите модели.

 Юни 2020г. - eKUV100 и  NEW Thar. 
Септември 2020 - Atom EV (C100)
Януари 2021 - XUV500
Април 2021 - NEW Scorpio
Септември 2021 - eXUV300





Няма коментари:

Публикуване на коментар