четвъртък, 23 април 2020 г.

Beijing X7 е първият модел на концерна BAIC, построен върху модулната платформа BMFA с помощта на Daimler

Китайският концерн BAIC, представи първият си модел построен върху новоразработената модулна платформа - BMFA, разработена с помощта на Daimler. Това е пълноразмерен кросоувър наречен Beijing X7 с макферсон окачване на предния мост и многоточково окачване на задните колела с възможност за вграждане на батерия в пода на конструкцията. Това означава, че в бъдеще ще бъдат предложени и хибридни модели с електродвигател на задната ос. Първоначално Baijing X7 ще бъде наличен с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 170к.с., куплиран с двудискова трансмисия предаваща движението към предните колела. 
Интериора напълно дигитализиран с множество дисплеи пред водача за инструменталния панел и инфотайнмънт системата. Климатичната инсталация също се командва, чрез сензорен екран, а бутоните на мултифункционалния екран са със сензорна технология. Оборудването е богато, като на бърда могат да бъдат внедрени и системи за гласов контрол, лицево разпознаване, жестови команди, изкуствен интелект и полуавтономна система за шофиране до 3-то ниво. 
Продажбите на Х7 в Китай, са насрочени за юни месец, като цени все още не се споменава, както и това дали се предвижда експорт. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар