петък, 21 декември 2018 г.

Mahindra XUV300 е втория модел на марката базиран на SsangYong

След Mahindra Alturas G4, това е вторият модел на марката базиран на модел на Ssangyong. Този път за основа е послужил модела Tivoli, но за нуждите на индийският пазар, той е силно променен. Дължината също е коригирана и сега тя е под 4 метра, за да може моделът да се вмести в категорията на автомобили с данъчни облекчения. Освен това Mahindra XUV300 ще разчита на двигателите на индийската марка с цел понижаване разходите и постигане на по-приемлива цена. 
Под капака място ще намират бензиновият 1.2 литров мотор с мощност 82к.с., както и 1.5 литров, турбо дизел с мощност 85к.с. Първоначално всички агрегати ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, но до края на следващата година марката обещава, че ще предложи и автоматична трансмисия. Година след това трябва да видим и напълно електрическа версия.
Продажбите на Mahindra XUV300 ще започнат от март месец, 2019 година, като цени за сега не се съобщават, но се предполага, че базовата версия няма дя надхвърля 11 000 долара. Освен в Индия, моделът се очаква и на някои пазари в Африка. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар