понеделник, 27 април 2020 г.

Първи снимки на BMW iX3 (G08)

Странно защо, но по една или друга причина разработката на електрическата версия на BMW X3 се проточи повече от три години.  Производствената версия на представеният през 2018 година концептуален модел - BMW IX3 ще бъде представена  официално тази година. Първите официални снимки на модела бяха разпространени днес, като успоредно с това станаха ясни и известни детайли относно механиката на серийният модел. Що се отняся до дизайна, то разликите спрямо концептуалният модел са очевидни, но все пак специалните аеро джанти са запазени в серийният модел.
Според информацията BMW iX3 ще се предлага с електромотор с мощност 286к.с., задвижващ задните колела. Батерията е с капацитет от 74кВтч., достатъчна за осигуряването на пробег от 440км. и то при спокойно шофиране. 
Производството на BMW iX3 ще се осъществява в Китай, а продажбите ще започнат до края на тази година. Все още не е потвърдено наличието на модела в Европа, но в САЩ със сигурност няма да се предлага. Повече информация и снимки очакваме в най-скоро време.
++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация, за задвижване първият електрически SUV на марката ще се задвижва от електромотор с мощност 282к.с. и батерия с пкапацитет 80кВтч., която ще предлага автономия от 460км. С помощта на бързозарядна станция зареждането на батерията до 80%, може да стане за 34 минути, но яко не разполагата с такава ще трябва да изчакате поне още 7 часа. До края на 2021 година очакваме още два напълно електрически модела, които трябва да допълната гамата с нулеви вредни емисии. Това ще са производствените версии на BMW i4 Concept и BMW Vision iNEXT Concept.

Няма коментари:

Публикуване на коментар