събота, 11 април 2020 г.

Mahindra Scorpio с фейслифт и нов агрегат

Шест години след премиерата на Mahindra Scorpio, моделът получава известни актуализации, както в дизайна, така и в механиката. Външните промени на обновената версия, която трябва да бъде налична в Индия, от края на лятото разполага с нова радиаторна решетка, леко променена предна броня и странични огледала с вградени сигнални светлини. В задната част се наблюдават леко променените задни светлини с LED технология и новия дизайн на петата врата. 
За един от най-продаваните модели на марката обаче са по-важни промените под капака. Там място намира само 2.2 литровия, турбо дизел, чиято мощност е увеличена на 140к.с. Трансмисията е новоразработена, механична с 6 предавки и функция за овердрайф предаваща движението само към задните колела. Версията 4х4, вече няма да бъде налична за модела. Съобщава се още и за обновена спирачна система с ABS и наличие на Старт/стоп система. 
В интериора промените са едва забележими. Оборудването обаче е станало мако по-богато, като на борда в по-скъпите версии ще намира място камера за заден ход и асистент за паркиране. Инструменталният панел пред водача остава аналогов, но с нов дизайн и подредба на уредите. Цени все още не се съобщават, но така или иначе пазарната премиера на обновеният модел се отлага поради наложената карантина в Индия. Голяма вероятност има е насрочената премиера на изцяло новото поколение на Scorpio, която трябва да се състои в средата на 2021 година, също да бъде отложена във времето. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар