понеделник, 20 ноември 2023 г.

Fengyuin T6 представен като EV и Plug-in хибрид

 В Китай се появи още един релевантен модел на представеният през април месец Chery TJ-1. Този път той ще се предлага с емблемите на Fenguyuin, като по този начин се превръща в първият модел на новата марка, чиито планове са да края на 2025 година да представи 11 модела. Продажбите на Fengyuin T6 в Китай ще започнат още тази година с цени от около 16 000 долара, като дизайна спрямо този на донорският модел е леко променен и съобразен с бъдещата дизайнерска линия на марката. 

Механиката е идентична с тази на модела на Chery, но освен като Plug-in хибрид, Т6 ще бъде наличен и с изцяло електрическо задвижване. Според източници близки до марката електрическата модификация ще разполага с електрическа централа идентична с тази на Chery eQ7. Хибридният модел ще се задвижва от 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с., а на борда място ще намира и литиево-желязна батерия доставяна от BYD, която ще позволява на модела да измине до 100 км. в изцяло електрически режим. Декларираният среден разход на модела е 1.3л/100км., а максималната скорост която може да достигне е 185 км/ч. 

Интериора също е пренесен директно от TJ-1 с портретно ориентиран сензорен екран за инфо-развлекателната система, 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и опционален хедъп дисплей. Електрическата версия ще разполага с по-изчистена централна конзола между предните седалки, без наличието на скоростен лост, чиито функции са прехвърлени на разположен от дясната страна на кормилната конзола превключвател. На борда място намира пакет от асистенти подпомагащи шофирането, чиято пълна окомплектовка ще предлага възможност за автономно шофиране от ниво 2+.


Няма коментари:

Публикуване на коментар