неделя, 19 ноември 2023 г.

GAC ERA Concept е водородна SUV концепция изработена от морски пластмасови отпадъци

 По традиция на автосалона в Гуанджоу, китайският концерн представя интересни концепции дело на дизайнерските развойни центрове в Китай, САЩ и Европа. Тази година не прави изключение, като сега звездата на фирменият щанд е концепцията GAC ERA. Този път, дизайна е дело на общите усилия на дизайнерските студиа и предлага прости линии в стил фастбек SUV с респектиращи размери, чиято дължина възлиза на 5.41 метра. Моделът е оборудван със срещуположно отварящи се врати предоставящи свободен достъп до интериора, а за направата на повечето детайли на каросерията се използвани материали от рециклирана пластмаса от пластмасови отпадъци събрани от световния океан с биологична основа от водорасли. 

Интериорът е оборудван с въртящи се на 180 градуса предни седалки, а централният подлакътник е проектиран така, че лесно се преобразува в маса за чай. Тапицерията е изработена от мицелиева био кожа, съчетана с велурени и дървени повърхности. Пред водача е разположен Hyperdisplay, допълнен от по-малък тъчскрийн за контрол на функциите, разположен на централната конзола между предните седалки. 

По отношение на механиката GAC ERA Concept е базиран върху многоенергийната платформа разработена от концерна за модели с водородно задвижване. В случая водородните горивни клетки захранват два електромотора с обща мощност от 548 к.с., задвижващи четирите колела. Според производителят с едно зареждане на бутилките, автомобилът може да измине до 800 км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар