събота, 8 април 2023 г.

Chery TJ-1 / TanSuo 06 / Jaecoo J7 предназначен за лек офроуд с разход от 1л/100км.



Китайската марка представя поредният си нов модел, който е презентиран като компактен - SUV предназначен за лек офроуд. Неговото име е Chery TJ-1 и по всичко личи, че ще бъде последван от редица подобни модели в близките няколко години носещи значката - TJ. Пазарната премиера на модела ще се състой през лятото на този година и ще бъде наличен както във версия с ДВГ, така и като PHEV хибрид, а на някои пазари ще се предлага с имената ТanSuo 06 и Jaecoo J7.

Според информацията, базовата версия на Chery TJ-1 е построен върху платформата на Chery Tiggo 7 Plus и ще разчита на 1.6 литров, турбо бензинов мотор с мощност 197 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща четирите колела. Хибридната версия е оборудвана с 1.5 литров, турбо бензинов мотор, съчетан  с електромотор и тягова батерия на борда, която ще позволява движението в изцяло електрически режим в рамките до 100 км. Plug-in хибрида ще има възможност за зареждане на батерията, чрез бързозарядна станция от 30 до 80%, което ще отнема не повече от 20 минути, а средният разход на гориво може да бъде в рамките на 1л/100км.

С дължина от 4.51 метра, Chery TJ-1 предлага място за 5 човека, като дизайна на интериора е издържан в минималистичен стил. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а на централно място е разположен 14.8-инчов, вертикално разположен, плаващ дисплей за мултимедийната система управлявана от чипсет Qualcomm 8155 с функция за лицево разпознаване, гласов контрол и полуавтономно шофиране от ниво 2+. Цените все още не са обявени, както и това дали марката възнамерява да осъществява експорт на модела. Според информация предоставена от източници близки до марката, този модел ще се предлага и с името на бъдещата нова марка, която Chery възнамерява да представи официално по време на автосалона в Шанхай под името Jaecco. За целта обаче зидайна ще бъде смекчен, тъй като моделът на новата марка ще бъде насочен предимно към потребителите, които нямат афинитет за офроуд, но обичат високата позиция на седене. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар