петък, 7 април 2023 г.

Haval Ruge и Ruge Max са новите хибридни SUV модели на марката

 Въпреки множеството кросоувър и SUV модели в портфолиото на марката китайците са решили, че има място за още и представят още два модела, които ще бъдат налични на пазара от това лято. И двата модела са построени върху Lemon платформата на марката, което ще рече, че за задвижването си разчитат на хибридна технология, но въпреки идентичните си имена, това са напълно различни модели с индивидуални каросерии и окачване.

 Haval Ruge е с дължина от 4.6 метра и предлага място за пет човека и място за багаж с обем от 420 литра. Интериорът е издържан в духа на времето с цифров инструментален панел пред водача и 12.3-инчов дисплей за мултимедийната система от който се управляват и функциите на климатичната инсталация. Централният панел е с изчистен дизайн с две подложки за безжично зареждане на телефони, а за превключване на предавките е отговорен десният лост на кормилната конзола. панорамният покрив, електрическата задна врата и пакета с камери с обзор от 360 градуса са включени в списъкът с опции. 

За задвижване Haval Ruge, разчита на 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 101 к.с., който е свързан с предните колела, чрез 2-степенна, DHT трансмисия, но работи предимно като генератор за тяговата батерия с капацитет от 19.2 кВтч. Основното задвижване се осъществява от предноразположен електромотор с мощност 156 к.с., а в паралелен режим на работа хибридната система доставя 190 к.с., отново само към предните колела. Версия 4х4 не е предвидена за модела. 

При Haval Ruge Max, задвижването е идентично с малко по-мощен бензинов мотор и пикова мощност от 160 к.с., но за модела е предвидена и версия 4х4 с  три електромотора. И двете разчитат на 1.5 литров, турбо агрегат с мощност 156 к.с, но при версията със задвижване на четирите колела, пиковата мощност към колелата възлиза на 279 к.с. Пробегът в изцяло електрически режим е не повече от 90 км.

Интериора на Haval Ruge Max е много по-богато оборудван и предлага три 12.3-инчови дисплея плюс цветен, HUD дисплей с добавена реалност. и тук предвидените места са за 5 човека, но вторият ред седалки е оборудван с възможност за регулиране на наклона на облегалката. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар