неделя, 9 април 2023 г.

Новото Chery Arizzo 5 / Omoda 5 представено във версия - GT

 Новото поколение на Chery Arizzo 5 ще бъде налично на китайският пазар от този месец с цени започващи от 14 500 долара, като на някои пазари ще се предлага под името Omoda 5. Дизайна на новия модел е видимо променен, но не може да се скрие факта, че е базиран на стария модел и реално се явява като обстоен фейслифт. Така или иначе промените са значими и многобройни, което все пак позволява на компанията да го презентира като изцяло нов модел. Марката е работила усилено и по усилването на клетката, което е позволило на модела да покрие 5 звезди по време краш тестовете на C-NCAP, за което допринасят и серийно предлаганите 6 въздушни възглавници. 

Интериора на новият Arizzo 5 предлага изключително модерна обстановка с два сдвоени дисплея пред водача с общ диагонал от 20.5-инча. Интелигентната климатична инсталация следи качеството на въздуха постъпващ в купето и автоматично включва вътрешният и външният цикъл на работа. На борда  място намира и пакет от асистенти, които допринасят за наличието на автономна система за шофиране от ниво 2+. 

Под капака място намира нов - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия имитираща 9 предавки, предаваща движението към предните колела. Най-вероятно в по-късен етап марката ще предложи и по-проста версия на седана с атмосферен агрегат и по-бедно оборудване с цени около 10 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар