понеделник, 3 април 2023 г.

Chery с нов електрически SUV модел, чиято цена ще започва от 22 000$

През втората половина на тази година, китайската марка ще представи нов изцяло електрически SUV, чието вътрешно заводско наименование е eQ7. Официалното име все още не е известно, както и това дали моделът ще се предлага само с емблемите на Chery или ще носи някоя от значките на останалите подмарки на компанията. моделът е построен върху новата платформа на марката за електрически автомобили с вградена батерия , което спестява около 25% от теглото на автомобила. Реално обаче eQ7 е силно преобразен Chery eQ5, който бе представен преди три години, но не бе приет радушно от китайските клиенти. Сега с новият дизайн марката ще се опита да привлече нови клиенти. 

По отношение на задвижването Chery eQ7, разчита на електромотор с мощност 211 к.с., захранван от литиево-желязо-солфатна батерия и задвижващ задните колела. за модела са предвидени два типа тягови батерии с капацитет съответно от 70 и 88 кВтч., която на хартия осигурява автономия от 512 км. За по-голяма производителност, максималната скорост на модела ще бъде ограничена на 180 км/ч. Тежащият 1850 кг. електрически кросоувър модел ускорява от 0 до 100 км/ч. за 7 секунди.
Интериора предлага минималистичен дизайн с два сдвоени екрана, без каквито и да е физически бутони. мултифункционалният волан е със сензорни контролери, а прединет седабки са оборудвани с функция за масаж. Chery eQ7 ще предлага място за 5 човека, а очакваната цена с която ще стартира на пазара в Китай е около 22 000 долара, което означава, че ще бъде по-евтин с около 20 %, от - Chery еQ5.  




Няма коментари:

Публикуване на коментар