понеделник, 3 април 2023 г.

Фейслифт версията на WEY Mocca издържана в новият стил на марката

 Само 2 години след премиерата на WEY Mocca, моделът е подложен на обстоен фейслифт, чииято дизайнерска линия е издържана в стила на флагманският WEY Lanshan. Това означава, че предната част се сдобива с двуредови светлини и интегрирана в бронята радиаторна решетка. В задната част също наблюдаваме две LED ленти, като горната минава по цялата ширина на купето. Бронята също е с нов дизайн, както и летите джанти.

 В интериора също има известни разлики, които отличават обновената версия. Пред водача продължава да намира място 9.2-инчов, цифров инструментален панел в комплект с HUD дисплей и 14.6-инчовия, тъчскрийн за инфотайнмънт системата. Благодарение на новата централна конзола, дисплеят за управление на климатичната инсталация е позициониран по-вертикално, а скоростният лост е изчезнал напълно, като контролерът за смяна на предавките е пренесен на десният лост на кормилната конзола. 

Обновеният WEY Mocca се предлага като хибридна и PHEV хибридна версия, оборувани с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с., куплиран с двустепенна трансмисия предаваща движението към предните колела, но само при скорост над 120 км/ч. През останалото време моторът служи за дозареждане на батерията с капацитет от 39.7 кВтч., която от своя страна захранва електромотор. При този случай комбинираната мощност подавана към колелата възлиза на 396 к.с. Налична е и версия с два електромотора и мощност от 483 к.с. В изцяло електрически режим при напълно заредена батерия без да се включва ДВГ в действие автомобилът може да измине между 175 и 204 км. Когато двигателят се включи в режим на дозареждане или взима директно участие в движението, пробегът с един резервоар надхвърля 1000км., като средният разход на гориво е в рамките между 5.5 и 6.3 л/100 км. Все още не става ясно дали модификацията с лека хибридна система работеща под напрежение от 48V и мощност от 215 к.с. ще бъде налична за обновеният модел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар