понеделник, 17 януари 2022 г.

Шестото поколение на Ford Mondeo ще се предлага само в Китай

 Отсъствието на Ford Mondeo, неминуемо ще се усети сред клиентите на марката в Европа и САЩ, които в момента трябва да се задоволят със SUV моделите от портфолиото на марката. В Китай, обаче нещата не стоят по този начин. След представянето на интригуващият Ford Evos, сега марката представя и негова по-смекчена версия под името Mondeo. С дължина от почти пет метра, новото Mondeo реално става по-евтина алтернатива на технически идентичният Lincoln Zephyr, който също ще е наличен само на китайският пазар с цени стартиращи от 40 000 долара. Предложението на Ford се очаква да бъде с около 20%, по-евтино, а на пазара трябва да бъде налично през лятото на тази година. 


За задвижване китайският - Ford Mondeo, разчита на 2.0 литров турбо, бензинов мотор с мощност 238 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към предните колела. 


Снимки на интериора липсват, но се очаква той да е идентичен с този в Ford Evos с 43-инчов панел с два сдвоени екрана с 4К резолюция, разпростиращ се от край до край по ширината на арматурното табло. Въпреки, че ще бъде евтина алтернатива на Zephyr, новото Mondeo ще се предлага серийно и с автономна система за шофиране от ниво 2+. Повече подробности за модела ще научим съвсем скоро, които ще бъдат добавени към този пост, но всякакви надежди да видим този модел в Европа или САЩ, трябва да бъдат забравени. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++


След разпространената официална информация за новото Mondeo, бе потвърдено наличието на 2.0 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 235 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Интериорът предлага 43-инчов цифров панел състоящ се от 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 27-инчов дисплей за инфотайнмънт системата SYNC+ с 4К резолюция. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар