понеделник, 17 януари 2022 г.

Volkswagen Lamando се превръща в Liftback

 Произвежданият в Китай седан - Volkswagen Lamando, бе представен през 2014 година. Първоначално моделът се радва на голям пазарен успех, като достига тираж от 140 000 автомобила годишно. последните години обаче продажбите на семейният седан спадат драстично, като през 2021 година са продадени едва 66 000 автомобила. Днес марката представя второто поколение на модела, което сменя напълно своята философия и от семеен седан се превръща в спортно ориентиран лифтбек без рамки на вратите и с изцяло нов дизайнерски език, непознат за марката до момента. 


Volkswagen Lamando L е нараснал значително на дължина (4.78 метра) въпреки, че използва познатата MQB платформа. Главен акцент е вътрешния простор и огромното багажно пространство. За пръв път виждаме модел на VW, чиито цифров панел е изграден от два сдвоени, 10-инчови дисплея, съответно за инструменталния панел и мултимедийната система. Серийното оборудване е подобаващо имайки предвид, че цените ще започват от минимум 26 000 долара, а срещу доплащане няма да липсват и неща като: хедъп дисплей, отваряем панорамен покрив, ел. предни седалки с обдухваща функция, премиум озвучителна система и мн. др. 


Първоначално VW Lamando L ще бъде наличен само с 1.4 литров, TSI агрегат с мощност 150 к.с., куплиран с 7-степенна, DSG трансмисия предаваща движението към предните колела. В по-късен етап се очаква и версия с 2.0 литров, турбо мотор. Продажбите в Китай, стартират от тази пролет, като моделът ще се произвежда в заводите на SAIC и няма да бъде наличен на други пазари. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар