събота, 15 януари 2022 г.

Yopao Technology представи своята UP Super Board платформа за електрически модели

 По време на представянето на новата си компания наречена Yopao Technology, бившият вицепрезидент на Great Wall, Ли Пенг подчерта, че според него бъдещето на електрическите модели е в така наречените скейтборд платформи. Именно такава платформа представи и самият Ли Пенг, която е проектирана и изградена собственоръчно от Yopao Tehnology. Предимствата на такъв тип платформи са значителни, тъй като същите реално предлагат напълно завършена конструкция съчетаваща батерията, задвижващият тракт, окачването, кормилното управление, спирачната система и електрическата архитектура, която в случая разполага с автономна система за шофиране от 4-то ниво. 


За да презентира възможностите на модулната "UP Super Board" платформа, марката е изградила няколко интересни концептуални модела, визуализиращи нейните неограничени приложения. Yopao Technology няма да бъде производител на превозни средства, а ще доставя своята платформа на заинтерисувани компании, които могат да прикрепят към нея своите каросерии, като по този начин ще се намалят в пъти разходите и времето за развойна дейност. Това се улеснява и от липсващата твърда връзка между двата компонента, тъй като воланът и педалите са свързани с управляващата система посредством множество кабели. 


Все още не се споменават подробности относно задвижването и батериите, но по време на презентацията стана ясно, че компанията ще се ориентира към твърди батерии с литиево-железен фосфат, трикомпонентен литий за полутвърдите батерии. Целта на всичко това да бъде постигната  автономия от 1000 км. с едно зареждане, което няма да отнема повече от 30 минути, ако това се случва чрез бързозарядна станция. Задвижването ще се осъществява посредством предните, задните или четирите колела в зависимост от модификацията. 


Все още е рано да се каже, какъв ще бъде успехът на Yopao Technology и начинанието на Li Peng, но при всички случай ни очакват вълнуващи модели базирани на подобни платформи, които в момента се използват и от производители като: GM, Hyundai, Rivian, Canoo, Faraday, Tesla, Audi и т.н. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар