вторник, 20 април 2021 г.

Ford Evos разработен съвместно с Changan

 Според информацията този модел има трудната задача да замести американският Ford Fusion и неговата европейска версия Ford Mondeo. След, като марката взе решение да прекрати производството на своите емблематични седани без да представи реален техен заместник, сега ставаме свидетели на появата на Ford Evos. Той обаче е разработен специално за китайският пазар съвместно с Changan и надали ще го видим на други пазари. Дизайна е в стила на моделите на марката предлагани в Китай, а самият модел е представен като купеобразен SUV. 



Интериора е високотехнологичен с два сдвоени дисплея с общ диагонал от 43-инча и 4К резолюция. В този модел премиера прави и първият виртуален личен асистент на марката, а освен всичко това, на борда място ще намира и полуавтономната система за шофиране от 2-ро ниво. Разбира се повечето неща ще се предлагат срещу доплащане, но това е друга тема. 



За задвижване Ford Evos, разчита на Plug-in хибридна система, чиито характеристики все още се пазят в тайна, но се съобщава само, че средният разход на гориво ще възлиза на 1.2л/100км., а с едно зареждане на резервоара и батерията ще могат да бъдат изминати 1000км. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++
Според последната информация, новият модел на Ford е базиран върху удължена версия на платформата от Ford Focus. Това означава, че информацията за наличието на хибридна технология е малко подвеждаща, тъй като вграждането на такава върху тази платформа, би било скъпо начинание. Продажбите на Ford Evos в Китай ще започнат с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 238к.с.





Няма коментари:

Публикуване на коментар