събота, 19 януари 2019 г.

Ford Mondeo с фейслифт и нова, 8-степенна, автоматична скоростна кутия

Ford, обновява моделното семейство - Mondeo, като освен козметичните промени моделът ще се предлага и в няколко нови версии. Една от тях ще е версията комби, която вече ще бъде достъпна и като хибрид. Тя комбинира 2.0 литровия, бензинов агрегат и електромотор, чиято комбинирана мощност възлиза на 187к.с. Според производителя, благодарение на електрически задвижваните: климатик, водна и хидравлична помпа и наличието на регенерираща спирачна система, средния разход на гориво на тази версия възлиза на 4.4л/100км. 
Нов за модела ще бъде и 2.0 литровия, ЕcoBlue, турбо дизел, който ще се предлага във версии на мощност от 120, 150 и 190к.с., като последните два могат да се куплират и с новата 8-степенна, автоматична трансмисия. Освен това, на разположение вече ще е и задвижването на четирите колела.
В интериора не се забелязват съществени промени. Нова версия на инфотайнмънт системата, нов дизайн на предните седалки и нов инструментален панел пред вода, а благодарение на факта, че при автоматичната, 8-степенна трансмисия скоростният лост е заменен от въртящ се клъстер има достатъчно място за допълнителни USB портове и място за две чаши. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар