петък, 19 ноември 2021 г.

Lincoln Zephyr с премиера в Китай

Днес, бе представена производствената версия на концептуалният Lincoln Zephyr Reflection, която видяхме по-рано, тази година. Добрата новина е, че серийният модел запазва дизайна на концепцията, включително и на интериора и още по хубавото е, че за задвижване разчита на конвенционален - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 238 к.с., без помен от леки хибридни системи или каквато и да е електрификация. Трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща предните колела, а времето за ускорение до 100 км/ч. от място е 6.8 секунди. След всичко това следва студения душ, а именно, че на Lincoln Zephyr ще се радват само китайските клиенти на марката. Продажбите на модела в Китай, започват от пролетта на следващата година, като цените ще варират между 40 и 54 000 долара в зависимост от версията.  



Интериора предлага място за пет човека, а пред водача място намира цифров инструментален панел размер от 12.3-инча и инфотайнмънт система с гласов и жестов контрол и цифров панел с ширина от 1.1 метра, който може да бъде разделян на три сектора. Мултифункционалният волан разполага със сензорни бутони, а амбиентното осветление покрива 128 цвята. серийно на борда място намира автономна система за шофиране от ниво 2+, което вече е стандарт за подобен клас модели предлагани на китайският пазар. 

До броени часове се очаква и премиерата на технически идентичният Ford Mondeo, който също ще бъде наличен само на китайските пазари, но ценово ще бъде разположен значително под модела на Lincoln. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар