събота, 20 ноември 2021 г.

Hyundai I20 N представител на един изчезващ вид

 От този месец стартират продажбите на спортната версия на Hyundai I20, която ще допълни N - линията на марката. За съжаление, тази порода автомобили и на път да изчезне и чест прави на корейците, че са вложили средства за да изправят техният модел срещу Ford Fiesta ST и Volkswagen Polo GTI.


Компактният, корейски спортен хеч притежава подобаващо излъчване, което ще привлече по-младите клиенти и то, не без основание. Под капака на Hyundai I20 N, място намира 1.6-литров, турбо бензинов мотор с мощност 201 к.с., чието турбо е специално разработено за тази му версия заедно с интеркулера и водната помпа. Специално внимание се обръща и на впръскващата система на гориво, която тук работи под налягане от 350 бара.  За по-спортно усещане, марката предлага специално подготвена 6-степенна, механична трансмисия в тандем със самоблокиращ се диференциал. Друга скоростна кутия няма да бъде налична за тази версия. Настройките на окачването са съобразени с особеностите на Nurburgring, което за пореден път ни кара да мислим, че буквата - N, за спортните модели на Hyundai, не е случайна. Спирачната система също е променена с по-големи дискове. Според официалните данни, максималната скорост на модела е 230 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч., става за 6.7 секунди. 


Интериора предлага спортни елементи, като най-вече се откроява трилъчев волан с червен бутон за включване и изключване на функцията за подаване на междинна газ при включване на предавките, алуминиевите педали и разбира се спортните, кожени седалки. Оборудването е богато, като серийно са включени множество асистенти подпомагащи шофирането, цифров инструментален панел пред водача, инфотайнмънт система с добавено спортно меню и още много други. Цените на Hyundai I20 N, стартират от 25 600 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар