сряда, 17 януари 2024 г.

Обновеният Hyundai Creta в Индия с нов агрегат и технологичен интериор

 Второто поколение на Hyundai Creta, бе представено през 2019 година в Китай в следствие на което моделът започна да се предлага на пазарите в Индия, Русия и Латинска Америка. През 2021 година компактният SUV, получи частична модернизация и редизайн, а сега марката представя обстоен фейслифт за индийската версия на модела, която трябва да бъде налична на пазара още този месец. До края на годината се очаква да бъде представена и обновената триредова версия на модела, която в Индия носи името Hyundai Alkazar, а в Южна Америка е позната като Grand Creta


Освен видимо промененият дизайн на екстериора, обновената версия разполага с изцяло нов двуцветен интериор с цифров панел с два сдвоени 10.2-инчови дисплея. Централната конзола също е нова, както и контролният блок на климатичната инсталация. Оборудването на модела е станало по-богато, като серийно вече са налични пакет камери с обзор 360 градуса и разширен пакет от асистенти подпомагащи шофирането включително адаптивен круиз контрол и система за поддържане движението в пътната лента. добре оборудваните версии получават двузонов климатик, предни седалки с вентилация, поставка за безжично зареждане на телефони, озвучителна система от Bose и пакет от асистенти с 19 функции, които позволяват автономно шофиране от 2-ро ниво. 

Под капака също има значителни промени, като най-голямата е наличието на новият 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 158 к.с., куплиран серийно с 7-степенна, DCT трансмисия. Базовата версия ще продължава да разчита на атмосферният, 1.5 литров бензинов мотор с мощност 115 к.с., куплиран с механична скоростна кутия. Дизеловата модификация с 1.6 литров мотор и мощност 116 к.с., също остава в гамата на модела оборудвана серийно с 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане за нея е предвидена и CVT, като при всички случаи задвижването се осъществява посредством само предните колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар