вторник, 22 октомври 2019 г.

Второто поколение на Hyundai ix25 / Creta, представено в Китай

Представеният преди близо 6 години компактен SUV - Hyundai ix25 / Creta е подменен от ново поколение, чиято премиера се състоя в Китай. Както до сега моделът освен в Китай ще бъде достъпен и на пазарите в Южна Америка, Индия и Русия. Като цяло размерите са нараснали незначително, но удълженото с 2 см. междуосие е достатъчно да освободи малко повече пространство за краката на возещите се на втория ред седалки. Дизайна оставяме без коментар, тъй като това е модел създаден предимно за потребителите в Китай и съобразен с техните вкусове. 
Интериорът обаче прави особено добро впечатление с качествени материали и високотехнологично оборудване. Главен акцент е огромния вертикален дисплей, на инфотайнмънт системата, която ще се предлага серийно и чрез който ще бъдат управлявани всички функции на автомобила. Странно е решението цифровия инструментален панел пред водача да се предлага срещу доплащане или серийно само в най-високото нива на оборудване. 
В Китай, първоначално моделът ще стартира с бензиновия, атмосферен 1.5 литров агрегат с мощност 115к.с., куплиран с CVT трансмисия, но от следващата година ще бъдат налични по-мощни версии, както и дизели. Задвижването на четирите колела остава, като опция за модела.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар