петък, 9 април 2021 г.

Hyundai Alkazar разработен за пазарите в Индия и региона

 Корейската марка представи официални изображения на предстоящия седемместен SUV, който ще носи името Alkazar. Моделът е предназначен предимно за пазарите в Индия и Индонезия, но запознатите с моделната гама на марката в Китай, лесно могат да разберат, че това е чисто и просто удължена версия на Второто поколение на Hyundai Creta, което се предлага в Китай от 2019 година. Hyundai Alkazar ще се произвежда в Индия, като цени все още не се споменават. 


За да има достатъчно място за 7 човека, междуосието е удължено с 15см, а за по-лесен достъп до третият ред седалки, задните врати са станали по-големи. Като цяло интериора предлага комфортна обстановка и място за 6 или 7 човека в зависимост от модификацията. Серийно за модела са предвидени цифровия инструментален панел пред водача, мултимедия, климатична инсталация и пълен ел. пакет. Срещу доплащане клиентите могат да поръчат и панорамен покрив, безжично зареждане на телефон, амбиентно осветление и др.


За разлика от Hyndai Creta, новият модел разчита само на 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 159к.с. Типично за индийските пазари ще е налична и дизелова версия оборудвана с 1.5 литров, турбо дизел и мощност 115к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, като и за двете версии ще е налична и автоматична скоростна кутия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар