сряда, 17 януари 2024 г.

Това е производствената версия на Changan Qiyuan E07

Дойде време да видим производствената версия на Changan Qiyuan Е0, чиято официална премиера се очаква да бъде в края на тази година с името Qiyuan E07. Моделът е базиран върху интелигентната платформа SDA платформа на компанията предназначена за електрически задвижвани модели.  Моделът е с дължина от 5.05 метра и притежава атрактивен дизайн, който комбинира предимствата на SUV и пикап моделите благодарение на патентованият от марката отваряема стъклена задна част, която лесно трансформира моделът от купеобразен SUV в 5 местен  пикап. 

Разликите в дизайна на производственият модел са минимални в сравнение с този на предпроизводствената версия. Добавени са практични релси на тавана за прикачване на допълнителни стойки за пренос на багаж, а в предната част дизайна на бронята е леко променен, но запазва активните аеродинамични панели които имат за цел да подобрят аеродинамиката. 

Qiyuan E07 ще бъде наличен във версия с две или четири задвижващи колела, чиято мощност съответно ще бъде 343 или 598 к.с. Информация за тяговите батерии не е достъпна, но се съобщава, че благодарение на 800-волтовата архитектура същите за 20 минутно зареждане ще могат да получат енергия за изминаването на поне 300 км. Също така и двете версии ще имат възможност за двупосочно зареждане. 

Снимки на интериора на производствената версия все още не са достъпни, но силно се надяваме и там да няма съществени разлики в сравнение с този на предпроизводственият модел издържан в минималистичен стил с 15.1-инчов централен дисплей за инфо-развлекателната система. Производителят потвърждава наличието на интегрираната сателитна комуникационна система, която ще позволява на Е07 да поддържа постоянна връзка с интернет. Автономната система за шофиране с лидар технология от нива 2+ и 3 също е потвърдена за модела. Официалната информация, както и снимки с висока резолюция ще бъдат добавени към този пост в по-късен етап. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар