сряда, 17 януари 2024 г.

Baojun Yep Plus наличен в Китай с цени между 17 и 21 100$

 По време на премиерата на Baojun Yep (YueYe), веднага се породиха слухове, че марката в която имат участие SAIC и GM, подготвя и удължена версия на модела с пет врати и място за 5 човека. Ето, че те сеге се  потвърждават и дори вече имаме достъп до първите изображения на тази версия наречена Yep Plus, която ще бъде налична на пазарите в Китай още тази пролет.  Стилистиката на офроуд дизайна е запазена, но версията с 5 врати изглежда значително по-сериозно от тривратият модел, който между другото успя да реализира близо 15 000  продажби за по-малко от 8 месеца благодарение на атрактивната си цена от 11 800 долара. 

Baojun Yep Plus е с дължина от 3.99 метра и междуосие увеличено на 2.96 метра, което е напълно достатъчно за  придвижване на 4 или 5 човека по време на изглед извън града. Разбира се багажното пространство е ограничено, но е достатъчно за поне 4 компактни раници, а благодарение на серийните релси на тавана могат да бъдат прикачени допълнителни кутии за багаж.  Интериора е идентичен с този на тривратата версия и разполага с двоен цифров панел пред водача с два 10.2-инчови дисплея. Качеството на материалите, както и оборудването обаче ще бъдат на малко по-високо ниво, което за съжаление се отразява и на цената, която за най-скъпата модификация няма да бъде по-ниска от 21 100 долара. 

Високата цена до някъде се оправдава и от модифицираното задвижване, което разполага с електромотор с мощност 102 к.с., който продължава да задвижва задните колела, а максималната скорост която може да бъде постигната вече възлиза на 150 км/ч. Капацитета на тяговата батерия не се съобщава, но имайки предвид обявената автономия от 401 км., при всички положения нейният капацитет ще бъде поне 35 кВтч. Към момента Baojun Yep все още не е получил версия със задвижване на четирите колела и най-вероятно няма и да получи, но Yep Plus има всички шансове за това. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар