понеделник, 13 февруари 2023 г.

Baojun Yep (YueYe) нарочен за новият пазарен хит в Китай

Поредното електрическо недоразумение, бе представено в Китай, този път от Baojun с името Yep. Китайската преса не пести суперлативи за модела, като дори му предрича да стане новият пазарен хит и да детронира Wuling E5C, от който годишно се продават над 200 000 бройки. Baojun Yep е типичен градски EV с излъчване на SUV и дължина от 3.38 метра, който предлага място за 4 човека. Той се уповава върху платформата от Baojun E300 / Kiwi EV, а слуховете сочат, че в скоро време ще бъде предложена и версия с 4 врати. 

За задвижване Baojun Yep, който в Китай го наричат YueYe, разчита на електромотор с мощност 68 к.с., задвижващ задните колела и литиево-йонна батерия, която осигурява автономия до 303 км. Максималната скорост е ограничена на 100 км/ч., а в по-късен етап марката ще предложи и версия с два електромотора и офроуд възможности. 
Интериора предлага два дисплея с размер от 10.2-инча и изобилие от пластмасови детайли комбинирани с тапицерия и седалки от еко кожа. Официалната премиера пред публика ще се състой по време на автосалона в Шанхай, а продажбите са насрочени да стартират от май месец. Цени все още не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар