петък, 3 юли 2020 г.

Baojun E300 / Kiwi EV с автономия от 300км. и цена от 8 100 евро

Китайската марка представя своя градски електрически задвижван модел наречен Е300 или Kiwi EV в зависимост от пазарите на които се продава, който ще се предлага с две дължини на междуосието и ще предлага място съответно за двама или четирима пътника. Към този модел не е редно да се гледа с пренебрежение, тъй като същият е разработен съвместно с GM и ще бъде един от главните конкуренти на електрическите модели на Smart, който стана собственост на Geely и в най-скоро време ще започнатда се произвеждат в Китай.
За задвижване Baojun E300 и E300 Plus ще разчитат на електромотор с мощност 54к.с., разположен в задната част и задвижващ задните колела. Батерията е с капацитет от 31.9кВтч. и ще предлага енергия достатъчна да бъдат изминати до 300км. с едно зареждане, което ще трае до 1 час, ако то се осъществява, чрез бързозарядна станция. Максималната скорост е ограничена до 100км/ч., а времето за да бъдат постигнати е малко над 10 секунди.
Серийно моделите ще се предлагат с мултифункционален волан, цифров инструментален панел, мултимедия, ABS, ESC и EBD системи за сигурност. Цените в Китай ще започват от 64 800 юана, което се равнява на около 8 100 евро. Моделът който ще се предлага с името Kiwi EV ще разполага с малко по-луксозен интериор с два сдвоени 10.2-инчови дисплея, тапицерия от велур и по-богато оборудване включващо и автономна система за шофирне от ниво 2+. При нея цените ще стартират от 77 800 юана, но имайки предвид, че Kiwi EV ще се прелага само във версия с по-голямо междуосие, то надценката реално не е толкова голяма..




Няма коментари:

Публикуване на коментар