понеделник, 6 юли 2020 г.

Skoda Octavia RS с 20 годишен юбилей

По случай 20 годишнината от представянето на първият модел с инициалите RS в семейството на Octavia, чехите представят новото поколение на Skoda Octavia RS, като по този начин, напълно формират моделната линия, след представянето на Scout, хибридните версии - RS iV и тази задвижвана с метан. Новото поколение на на Octavia RS ще се предлага с бензин и дизелови агрегати с работен обем от 2.0 литра. 
Бензиновата версия е с мощност 245к.с. и според информацията ще ускорява от 0 до 100км/ч за 6.7 секунди, като максималната скорост ще е ограничена на 250км/ч. За нея ще бъдат налични 6-степенна, механична или 7-степенна, DSG трансмисия задвижващи предните колела. Дизеловата версия, чиято мощност е точно 200к.с., ще се предлага само с 7-степенната, DSG, а срещу доплащане ще бъде налично и задвижване 4х4. Във версия със задвижване на предните колела, ускорението от 0 до 100км/ч, става за 6.8, а максималната скорост достига 249км/ч. 
Както да сега Octavia RS ще се предлага и като комби, като клиренса спрямо конвенционалният модел е понижен с 15мм. Окачването и спирачната система са преработени, като за пръв за модела ще бъдат налични и адаптивни амортисьори, за които разбира се трябва да се доплаща. Продажбите на RS версиите започват от тази есен, като цени все още не се съобщават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар